Alhamdulillah
ABOUT ENTRY FACEBOOK
Hijrah itu indah
Monday, February 4, 2013 • 8:56 PM • 0 comments
Assalamualaikum w.b.t :)
dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani . 
okay harini nak update lagi tentang hijrah ni kay.. Alhamdulillah skrg tgok mmg ramai ukhti2 ana yg dh berhijrah. Alhamdulillah termasuk ana jugak ^_^ ye, hijrah itu kadangkala sukar bg sesetengah orang. Allah beri ujian utk lihat betapa teguhnya kasih sayang kita terhadapNya. so kita xboleh mudah putus asa ! dalam bulan lps and bru2 ni ramai sgt kawan2 tnya pasal hijrah ni kt saya. Alhamdulillah Allah bagi hidayah kt kami. Alhamdulillah lg sepanjang sy berhijrah ujian yg diber olehNya xlah terlalu berat malah rezeki melimpah ruah. jika diberi peluang berjumpa Allah aku hanya ingin berterima kasih kepadaNya keatas segala nikmat :'( sesiapa yg sedang berhijrah tu jangan lah kita berpatah balik. teruskan . walaupun org menghina , org kutuk org caci . fikirlah Allah fikirlah akhirat.. ad kawan2 ngadu jugak kt sy ad org ketawakan lah ad orang kutuk la , seriously  kesian kt mereka. sememangnya bila berhijrah memerlukan mental yg kuat. bg sy laa nk bina benteng pertahanan kt hati ni supaya tidak berpaling arah bnykkn berzikir bnykkan mmbaca al-Quran(fahamkan) amalkan solat dhuha dan tahajjud. insyaAllah dipermudahkan olehNya. kalau berhadapan dengan orang ramai jgnlah kita malu kerana bertudung labuh jgnlah kita malu kerana berstokin . malu biarlah bertempat. kita sepatutnya gembira sbb sudah dpt tutup aurat dgn sempurna & mengelakkan ayah kita tanggung dosa kita . right ? ikhlaskan lah hati lillahhita'ala. Allahuakbar. mmg ramai yg byk masalah bila berhadapan dgn org ramai malah dgn family sndri. sy pun xlps dr semua tu. tp dgn izin Allah sy dpt tempuhinya dgn tenang. nekad kerana Allah taala. kalau sy berhadapan ramai orang sy kalau boleh tunduk kan pandangan. lg2 bila selisih dgn sekumpulan lelaki .  pernah 1 hr pergi kdai mkn, biasalah bila bru masuk kdai ramai yg tgok. ad sorang pak arab ni tgok sy lain mcm je, ya Allah rasa malu tebal sgt. tunduk je time tu . beza sgt ngn dulu. klau dulu nmpk lelaki selamba je jln, tp skrg nk lalu dpn lelaki malu teramat sgt. bukan malu sebab kita bertudung labuh ke ap tp malu ajnabi lihat kita. perasaan tu mmg perlu ad utk setiap wanita. jgnlah kita sesuka hati membuka aurat , jalan mendada dihadapan mereka. itulah yg sepatutnya dimalukan dpn mereka, bkn bila kita pakai tdung labuh malu sbb dh xnmpk cntik xnmpk 'hot' dpn mereka. salah sesalah salahnya jika ada yg berfikiran mcm tu. terima kasih Allah. rasa syukur yg tidak boleh diungkapkan dgn kata2 diatas penghijrahan ini . Allahuakbar. MasyaAllah. Alhamdulillah. bnyk perubahan dlm dri ni. skrg dah tak suka dgr lagu english dah, rasa seperti mnyokong org yahudi bila dengar, then sy start bertudung labuh awal bulan 1, Alhamdulillah sampai skrg xpernah lg kuar pkai tudung pndek lg dah, kuar sidai kain je.. kalau pergi kedai bku je mesti cpt2 g bhgian bku islamik. terima kasih ya Allah. 
pic ni screencapture dr instagram. alhamdulillah ramai yg comment mereka pun mcm sy . sesungguhnya bila kita bertudung labuh aurat kita dpt ditutup lebih sempurna lg2 part dada. mmg skrg bnyk tudung dpt tutup dada. tp hakikatnya dr depan je. dr tepi tak :( peliharalah aurat mu wanita ;') pernah terbaca satu status ni apabila kita tak tutup aurat seolaholah kita mencabar Allah. kerana tutup aurat tu perintah Allah. masyaAllah siapalah kita utk tak mematuhi suruhannya. kita sekadar hambaNya. jgnlah kita sombong kpdNya. jgnlah jd seperti syaitan yg akhirnya dilaknat Allah .siapa kita nak pertikaikan perintah Allah.  SIAPA KITA??????!! sedarlah wahai teman2ku . hidup didunia hanya sementara . carilah bekalan utk akhirat. apatah lg kita tak tahu ajal kita . Allahuakbar :'( perbaikilah diri. perlahan2 pun takpa . sy pun perlahan2 . may Allah bless us ,. Allahhumaamin.. waallahhualam .




PAST
MY WORDS;
Assalamuaalaikum , hye! Welcome to this simple blog. Selmat membaca and keep love Allah&Rasulullah.THANKYOU ALLAH!

OTHERS;